Pazartesi, Ekim 10

Hayır bunun için değildi o mücadele...



Sahne 1:
İstanbul Üniversitesi ve İstanbul’daki tüm üniversite öğrencileri Başörtüsü yasağını protesto etmek için Beyazıt Meydanı’nı doldurur. Onbinlerce öğrenci Beyazıt Meydanı’ndan Cerrah Paşa Tıp Fakültesi’ne doğru yürür. Emniyet Müdürlüğü’nün açıkladığı rakamlara göre Başörtüsü eylemine 35 bin civarında öğrenci katılır.
Eylemin ardından birçok öğrenci eylemin “elebaşı” olduğu tespit edilir ve soruşturmaların ardından okullarından atılır.
Sahne 2:
Fatih’te bir öğrenci evi. Neredeyse dükkandan bozma bir ev.
Telefon çalar...
- Sabah Gazetesi’nin manşetini gördün mü?
- Hayır görmedim
- “İşte tahrikçiler” diye bir başlıkla üçünüzün resmini koymuş. Sen bir süre ortalıklar da gözükme.
- Tamam.

Sahne 3:
Ala isimli bir dergi. Kapakta makyajlı şuh bir başörtülü hanımefendi arzı endam ediyor. Radikal Gazetesi manşetinden derginin haber üzerinden reklamını yapmış.Meğer örtü bir moda malzemesi olmuş. Bazı örtülü ablalar sadece marka kullanırmış.Meğer evlendikleri eşlerini seçerkende onun müslümanlığına değil kendisine sağlayacağı imkanları hesaplar olmuş.Kına Gecesi’nde ve düğünde ne giyeceğine Ala dergisini okuyup karar verir olmuş. Bunun adı da “estetik müslümanlıkmış”.Meğer dünya bizim müslümanların iliklerine kadar işlemiş.Şeklen örtülü zihnen açılmış ablalarımız kardeşlerimiz!
Islah eyle Ya Rabbi ama en önce beni...(amin)

2 yorum:

  1. Yazdıklarına katılmamak mümkün değil Ali abi. Hergün önümüzden geçen yedi okka makyajlı dekolteli kısa kollu başörtülüleri görünce insan "bunun için miydi onca mücadele?" sorusunu sormadan edemiyor. İslami derneklerin, vakıfların, cemaatlerin hatta Diyanet'in bu konuda ciddi bir çalışma içine girmesi gerekiyor. Sokakta kapalı olduğunu zanneden tesettürsüz başörtülülerin sayısı hızla artıyor. Bundan 15 sene önce kapanmak ne demekti, bugün ne demek. Bunu düşününce felaketin boyutunu anlıyor insan.. Birileri bu duruma müdehale etmeli, hemde hemen...

    YanıtlaSil
  2. Demek ki Beyazıt Meydanında polislerin copuyla hastanelik olan arkadaşlarımızın amacı "estetik müslümanlık" içinmiş. Yazık hemde çok yazık.

    YanıtlaSil